Vi lever för mode som alla vet. Hållbart mode! Vi tog en tripp till Frankrike, närmare bestämt Bretangne.

Nedan en kort resumé över vår resa.

Har du också velat utforska skönheten i Frankrikes nordvästra kust? Bretagne är en otrolig region full av historia, kultur och fantastisk natur. Från pittoreska byar till det världsberömda fisk- och skaldjursköket – Bretagne har något för alla. Låt oss utforska varför en resa till Bretagne borde vara ditt nästa äventyr 

Stränderna i Bretagne 

I Bretagne finns några av de vackraste stränderna i Europa. Från vita sandstränder som är perfekta för solbadning till gömda vikar som är perfekta för att utforska finns det gott om stranddestinationer i Bretagne som kommer att tillfredsställa alla typer av resenärer. Oavsett om du är ute efter en avkopplande dag på stranden eller en aktiv dag fylld av vattensporter som segling eller surfing finns det något för alla i detta kustparadis 

Utforska historiska städer 

Från gamla keltiska bosättningar till medeltida städer som byggdes av mäktiga familjer för flera hundra år sedan, erbjuder Bretagne också många möjligheter att utforska sitt historiska förflutna. Ta en tur genom Nantes, en av Frankrikes äldsta städer och hemvist för många historiska platser som Château des Ducs de Bretagne och Cathédrale Saint-Pierre et Saint-Paul. Eller tillbringa en dag med att vandra genom Dinans gamla stadsdel och upptäck dess välbevarade murar från 1400-talet medan du promenerar längs kullerstensgatorna. Oavsett vilken typ av historieintresserad du är finns det här något för alla!            

Upplev läckra rätter  

När det gäller mat skulle ingen resa till Bretagne vara komplett utan att provsmaka några lokala delikatesser som cider eller kouign amann (ett traditionellt bretonskt bakverk). Fisk- och skaldjursälskare kommer att älska att utforska det stora utbudet av färska skaldjur som finns på lokala marknader i hela regionen – från musslor till pilgrimsmusslor och mycket mer! Det finns också gott om restauranger som serverar läckra rätter gjorda med lokalt inköpta ingredienser, till exempel smöriga ostron som serveras med hemlagad tartarsås. Med sådana läckra alternativ som finns tillgängliga överallt, tar det inte lång tid innan du blir förälskad i det kök som denna region har att erbjuda!  

Hyra hus i Frankrike

En resa till Bretagne är en oförglömlig upplevelse som man inte får missa. Det är enkelt att hyra hus i Frankrike också. Om man vet var man ska leta!

Med fantastiska stränder som är perfekta för solbadning eller vattensporter, historiska städer fulla av arkitektoniska underverk och utsökt mat gjord på lokala råvaror – här finns något för alla typer av resenärer! Oavsett om du är ute efter en avkopplande semester eller ett spännande äventyr – se till att din nästa resa tar dig till vackra Bretagne!

Så, tillbaks till slowfashion igen.